De medewerker reed vroeg in de ochtend vanuit thuis naar zijn werk. Hij kwam in een slip terecht en komt daarbij tot stilstand tegen een boom. Na afhandeling van het ongeval zijn collega's naar het autoschadebedrijf gegaan om het materieel en materiaal, dat in de bus aanwezig was, te verwijderen.
Er wordt een losliggende gasfles, inclusief drukregelaar, op de vloer van de werkbus gevonden. Door het ongeval is de gasfles gaan schuiven en heeft daarbij diversen schades aangericht aan gereedschap en materiaal.
De gasfles bleek niet vastgezet te zijn geweest, er was ook geen voorziening beschikbaar in de bus om de gasfles vast te kunnen zetten. Men is zich onvoldoende of niet bewust van het risico van een losliggende gasfles.
Een werkbus waarop geen winterbanden liggen heeft meer kans om bij een ongeval betrokken te raken , wat vervolgens weer aanleiding kan zijn tot het rondvliegen van materieel in de bus zelf.
De mogelijke gevolgen bij het niet vastzetten van een gasfles kunnen erg groot zijn, dit kan een explosie veroorzaken als de appendages er af breken, gas vloeit dan uit de fles en het ongeval kan het gas doen ontsteken en een explosie veroorzaken.
Een Acetyleen fles zou in dit incident nog gevaarlijker kunnen zijn, bij heftige beweging kan deze spontaan druk opbouwen door een chemische reactie en vervolgens direct exploderen.
De volgende punten zijn dan ook belangrijk met betrekking tot maatregelen: