01 Organisatorische aspecten
 >  Interne loopbaanmogelijkheden
Altijd in ontwikkeling. Vanuit een geel hart.

Lekker in je vel zitten, dat vinden we belangrijk bij Heijmans. Net als je goed voelen in je functie, zodat je met plezier naar je werk blijft gaan.Misschien heb jij de ambitie om iets anders te doen of kom je iets tegen dat op dit moment beter bij jou past. Dat hoeft niet buiten de deur te zijn. Sterker nog, binnen Heijmans kunnen ook mooie, nieuwe kansen voor jou liggen.

Het voordeel voor jou: vanuit een geel hart een nieuwe stap zetten in een vertrouwde omgeving. Met ca 200 vacatures per jaar zijn er veel mogelijkheden: groeien in een ander team, andere vakgebieden verkennen. Misschien een stapje terugdoen omdat het je de ruimte geeft nieuwe vaardigheden te leren of omdat dat beter bij jouw levensfase past.

Zo'n stap zetten kan best spannend zijn, dus daar helpen we je graag bij.

In deze toolbox komt aan bod wat Heijmans aanbiedt om je hierbij te helpen.

Start met dit filmpje
Willem Peters informeert jou en alle collega’s van Heijmans via dit filmpje waarom we intern solliciteren bij Heijmans belangrijk vinden.

Discussie > Bespreek het met je collega’s!

Ga met elkaar in gesprek over het volgende:
Duurzame inzetbaarheid bestaat aan de ene kant over gezondheid, veilig werken, maar aan de andere kant over het houden van plezier en vooruit kijken. In deze toolbox gaan we over de laatste twee thema’s in gesprek.
Houd plezier;

 1. Ben je tevreden met je huidige functie?
 2. Heb je plezier op het werk?
 3. Ben je gemotiveerd?
 4. Welke werkzaamheden geven je energie en welke kosten energie?

Kijk vooruit;

 1. Kun je je huidige werk tot je pensioen blijven uitvoeren?
 2. Ben jij actief bezig met je ontwikkeling?
 3. Ben je bereid ander werk te doen?


Tips > Voor meer informatie
 1. Ga in gesprek
  Denk je wel eens na over een andere functie? Of verwacht je je huidige werk niet tot je pensioen te kunnen doen? Neem dan actie en ga in gesprek! Want hoe fijn is het als je je fijn voelt in je functie! Je kunt met diverse collega’s in gesprek gaan. Het kan laagdrempelig zijn om te beginnen met een gesprek over dit onderwerp met een collega of leidinggevende.

  Weet je niet goed wat je wilt? Je kunt ook altijd vertrouwelijk contact opnemen met je HR manager of één van de recruiters binnen Heijmans. Zij kunnen samen met je kijken welke stappen goed zijn om te nemen.

 2. DIA-gesprek ( CAO Bouw & Infra)
  Heb je een PAGO gepland staan en val je onder de Cao Bouw & infra, dan kun je na het onderzoek vrijblijvend in gesprek met een DIA adviseur. In dit gesprek gaat de adviseur vooral in op hoe je met plezier kunt blijven werken en hoe je zo duurzaam mogelijk aan de slag kunt blijven.

 3. Interne vacatures
  Bekijk de interne vacatures te vinden via het personeelssysteem Workday --> onder het kopje loopbanen of interne vacatures. Heb je interesse in een functie, schroom dan niet en neem contact op met de Recruiter of HR manager. Binnen Heijmans vinden we het erg belangrijk dat medewerkers intern solliciteren en van functie wisselen om zich te blijven ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor het kantoorpersoneel maar ook voor onze medewerkers buiten.

 4. Loopbaanbegeleiding
  Loopbaanbegeleiding kan worden ingezet als je niet goed weet wat je wilt, waarom en wat eventueel andere mogelijkheden zijn. Bij loopbaanbegeleiding wordt een deskundig advies ingezet, die je helpt antwoorden te vinden op loopbaanvragen. Vaak worden bij deze trajecten ook beroepskeuze teksten ingezet.

Neem contact op met je leidinggevenden als je hier interesse in hebt, hij/zij kan je in contact brengen met HR.


Meer weten? Neem contact op met je leidinggevende of HR manager of bekijk eens de interne vacatures te vinden via de Workday app onder het kopje loopbanen of interne vacatures.Scan de volgende code met de app om deze toolbox te bekijken.